Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hva er egentlig Airsoft? (Også omtalt som Softgun)

Airsoft beskrives veldig enkelt av NASF (Norges Airsoft Forbund), dette er sakset fra NASF sine hjemmesider.

Airsoft ble oppfunnet i Japan på 1980-tallet, og mange airsoftvåpen kopierer originalvåpenet ned til minste detalj. I Japan er det forbundt for sivile å eie våpen. Dette forbudet omfatter også paintballmarkører. Airsoft dekket derfor etterspørselen etter realistiske våpen for samlere, og våpen som det går an å spille med, for de som ønsker det.

Airsoftvåpen er ikke designet for å skade, og skyter 6mm runde plastkuler med en utgangshastighet på 70-150m/s. Disse kulene veier 0,12 - 0,40 g. og har derfor liten anslagsenergi. Airsoft er derfor ikke farligere enn for eksempel paintball, og grunnet mindre anslagsenergi er det faktisk mindre smertefullt. Det er selvfølgelig påbudt med briller/maske under alle spill. Og det stilles strenge krav til disse, som må møte internasjonale sikkerhetsstandarder. Alt i alt er nok risikoen lang større for å vrikke ankelen under spill enn å bli skadet av et skudd. Treff skal kjennes, men ikke være smertefullt og lage blåmerker. Fotball, for eksempel, har mye større skaderisiko enn airsoft!

Airsoft er et spill, ikke noen form for "krigstrening". Det som skiller airsoft fra paintball er hovedsakelig at det er lagt vekt på realisme i våpen og utstyr, og at det forutsetter ærlighet fra spillerne (at de som er med tar treff, da kulene ikke inneholder maling). Selv om det kan se skremmende virkelig ut er alle krigens grusomheter fjernet, og det eneste som gjenstår er adrenalinkicket.

Når det gjelder type spill er det bare fantasien som setter grenser. Airsoft kan spilles som en type rollespill (MilSim) eller som konkurranse (hardball). Uansett hva man spiller er ikke poenget at ditt lag skal vinne, men at alle skal ha det gøy og få mest mulig ut av spillet. Airsoft er først og fremst en vennskapelig og sosial hobby, ikke en konkurranseidrett.

Info til Foreldre om barn og Airsoft (Sakset fra NASF)

Siden du leser denne siden kan det hende at du har et barn som eier eller har vist interesse for airsoft. Som oftest er det pistoler eller rifler som må trekkes opp mellom hvert skudd, å finne hos unge barn. Her er det viktig at airsoftvåpen taes på alvor og at foreldre er bevisst på at airsoftvåpen ikke er leketøy.

Et airsoftvåpen kan være farlig hvis det blir avfyrt i øyet på en person da kulen vil kunne gjøre deg blind. Uansett hvor på kroppen man blir truffet er dette ubehagelig og man må derfor ikke skyte på mennesker (eller dyr) med mindre det foregår i et organisert spill med frivillige deltagere som har på seg godkjent beskyttelsesutstyr.

Det er 18 års aldersgrense på airsoftvåpen i Norge. Dette følger av våpenloven, og et brudd på denne aldersgrensen er et brudd på våpenloven, en lov som har en strafferamme på bøter eller fengsel inntil 2 år! Det er foreldrenes ansvar at deres barn ikke bruker airsoftvåpen som leketøy, hvis det oppstår en ulykke vil foreldrene være strafferettslig ansvarlig.

Alle seriøse butikker håndhever selvsagt denne aldersgrensen, og det er viktig at dere som foreldre ikke kjøper airsoftvåpen til deres barn fordi de ikke får kjøpt våpenet selv.

Det er mulig for unge ned til 16 år å få dispensasjon fra denne aldersgrensen. Dette krever medlemskap i en lokal airsoftklubb med medlemsskap i NASF. Det må søkes skriftlig om slik dispensasjon og skriftlig svar vil bli gitt tilbake via klubben.

Våre råd til deg avhenger av hvor gammelt ditt barn er og hvordan våpenet brukes.

* Hvis ditt barn er over 18 år er vedkommende ikke lenger ett barn og må ta ansvar for sine egne handlinger.

* Hvis ditt barn har dispensasjon fra Politiet og er aktiv spiller i en organisert klubb ser vi selvsagt ingen grunn til at foreldre skal nekte barna dette.

* Hvis ditt barn bare liker å skyte med våpenet anbefaler vi at foreldrene tar kontroll over våpenet. Det er ingenting i veien for at du kan for eksempel skyte på blink sammen med barnet, men husk at du hele tiden må ha kontroll og at det er du som er ansvarlig. Lås våpenet forsvarlig bort når det ikke er i bruk. Hvis barnet kan læres god våpenkultur har dere kommet langt på vei.

Hvis barnet ikke eier airsoftvåpen, men ønsker å kjøpe, kan det være mer interessant for dere å kjøpe en vanlig luftpistol til dette formålet. En luftpistol er lettere å skyte med og kan brukes på litt lengre avstander. En vanlig luftpistol skal derimot ikke brukes til noe annet enn blinkskyting!

* Hvis ditt barn kun eier et våpen uten noen fornuftig grunn er det god grunn til å beslaglegge våpenet. Det har vært flere hendelser hvor barn har skutt på personer på gata eller tatt med airsoftvåpen på skolen. Dette er både ulovlig og kan være farlig. Foreldrene er strafferettslig ansvarlig for kriminelle handlinger barnet gjør før det fyller 15. Et brudd på våpenloven skal ikke tas lett på og dere kan beslaglegge/destruere våpenet med Norges Lover i ryggen. Foreslå gjerne for barnet at han/hun kan skyte på blink sammen med foreldrene.

Kun for medlemmer

Nyeste forumpost

Spill som kommer

No upcoming events

Nyeste bilder

Nyeste medlemmer

Nyeste Videoer

731 views - 0 comments
793 views - 0 comments
881 views - 1 comment
976 views - 2 comments

Siste Nyheter